Accessy & SimonsVoss Integration

Nu är det dags att enas kring digital nyckelhantering!

Världens äldsta kända lås hittades i Nineveh i nuvarande Irak. Det var cirka 6 000 år gammalt och nyckeln var av trä. Så småningom, för cirka 1 500 år sedan, utvecklade man lås och nycklar helt i metall. Sedan stod utvecklingen i stort sett stilla tills man började digitalisera låsen på 1990-talet. Men vi har fortfarande kvar våra nyckelknippor.

Just det – vi använder fortfarande en tusenårig teknik för att låsa om oss på natten. Visserligen en förfinad och fungerande teknik, men ändå en antik teknologi. Det som om vi hade nöjt oss med att förfina och utveckla skrivmaskinen istället för att utveckla datorn.

Föreställ dig följande: du är inte på jobbet. Du får ett samtal från en lätt panisk medarbetare. En leverans med hundra kilo glass har kommit till lagret, det är tjugotre grader i skuggan och inom tio minuter kommer det börja tina. Och därmed bli förstört. Ingen är på plats och kan släppa in budet.

Som det är nu, måste någon komma dit med ett passerkort eller nyckel. Det är som att vi skulle vara tvungna att träffa någon för att överlämna pengarna man är skyldig istället för att Swisha. Eller gå till en resebyrå för att boka tågbiljetter. Det är föråldrat.

Men nu har vi chansen att göra något åt det här. Tekniken finns – vi på Accessy har den – och behovet finns. I stället för att göra som betalningsbranschen, som omständligt gått från kontanter till magnetsremsekort, chip, blipp och till sist mobila betalningar, kan vi ta steget från antik teknologi till modern självklarhet i ett gigantiskt kliv. Snabbt, smidigt och säkert.

Tänk dig till exempel att du har en rörmokare inbokad hemma för ”någon gång efter 0900”. Istället för att sitta hemma och vänta i x antal timmar får du rörmokaren att ringa dig när de kommer och du öppnar sedan helt enkelt dörren på distans från bekvämligheten av ditt kontor på din mobiltelefon. Snabbt, enkelt och effektivt.

Det är ju 2021 nu. Vi kan ta fram nya vacciner på rekordtid, flyga drönare på Mars och sköta i stort alla vardagens bestyr med en mobil. Det vore väl konstigt om vi inte kunde låsa upp dörrar med mobilen?

Jag vill därför uppmana alla branschens aktörer att agera kraftfullt för att detta ska bli verklighet. Genom att tillsammans se till att standarden för access till fastigheter blir digital kommer vi:

  • Spara enorma mängder pengar
  • Slippa en massa tidsödande administration
  • Underlätta delning av våra fastigheter
  • Öka säkerheten och slippa oroa oss för att nycklar, kort och koder cirkulerar på stan och hamnar i orätta händer
  • Göra våra respektive verksamheter mer effektiva och användarvänliga.

Är ni med mig?

Håkan Eriksson

VD

Accessy AB

Telefon: 070-567 89 89

E-post: hakan@accessy.se